Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Οι Κάννες πλημμύρισαν και φέτος «Ελλάδα» (Εικόνες)

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από το 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Η ταινία «Στον θρόνο του Ξέρξη», την οποία σκηνοθέτησε η Εύη Καλογηροπούλου και πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Μαζωνάκης (1), βραβεύθηκε με το «Canal+ Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους».

Η κριτική επιτροπή έδωσε τα εύσημα για τον τρόπο προσέγγισης μιας αρχαίας ελληνικής ιστορίας με παραβολές που ξεπηδούν με εξαιρετικά ευρηματικό τρόπο σε ένα αλλόκοσμο τοπίο. «Είμαι πολύ συγκινημένος, η ταινία μας πήρε το βραβείο», έγραψε από τη μεριά του σε ανάρτησή του ο Γιώργος Μαζωνάκης, o οποίος ανέβασε φωτογραφίες στο Instagram από τα όσα έζησε στις Κάννες (2, 3) και του οποίου ο ρόλος στην ταινία είναι αινιγματικός και αυτοβιογραφικός. Αινιγματικός, ως προς το αν είναι άνθρωπος ή μηχανή. Από πού προέρχεται και γιατί μπορεί τελικά να σπάσει έναν τόσο βαθιά ριζωμένο κανόνα καταστολής; Τι είδους είναι ο ερωτισμός που αποπνέει; Αυτοβιογραφικός, καθώς ο Έλληνας ερμηνευτής επιστρέφει στο Πέραμα και στον τόπο εργασίας του πατέρα του.

* Την ίδια στιγμή, η ταινία «Dodo» σε σενάριο και σκηνοθεσία Πάνου Κούτρα (4) έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 75ο Φεστιβάλ των Καννών το απόγευμα της Τετάρτης και οι πρωταγωνιστές της περπάτησαν ενθουσιασμένοι στο κόκκινο χαλί (5).

Ο Πάνος Κούτρας, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Άκης Σακελλαρίου, η Τζεφ Μοντάνα (6) και άλλοι πρωταγωνιστές της ταινίας βρέθηκαν στο διάσημο κόκκινο χαλί, επιλέγοντας οι περισσότεροι έντονα χρώματα και κάνοντας μια συντονισμένη εμφάνιση με colour blocking. O σκηνοθέτης Πάνος Κούτρας φόρεσε πορτοκαλί κοστούμι με μπλε πουκάμισο, παπιγιόν και παπούτσια, ενώ πορτοκαλί ήταν το ταφταδένιο μάξι τοπ της Σμαράγδας Καρύδη που έδενε στη μέση της, το οποίο φόρεσε πάνω από ένα φούξια σατέν παντελόνι. Φόρεμα σε έντονο πράσινο επέλεξε η Μαριέλλα Σαββίδου, ενώ η Σμαράγδα Καρύδη ανέδειξε το ντεκολτέ της με ένα υπέροχο κόσμημα (7). Νωρίτερα την Τετάρτη, οι πρωταγωνιστές της ταινίας είχαν λάβει συμμετοχή στο photocall λίγο πριν από την πρεμιέρα (8).

Ένα Ντόντο, είδος πτηνού που εξαφανίστηκε πριν από 300 χρόνια, εμφανίζεται στην Αθήνα στην πολυτελή κατοικία μιας οικογένειας, για την οποία η κρίσιμη αντίστροφη μέτρηση του σωτήριου γάμου της κόρης με έναν πλούσιο κληρονόμο έχει ξεκινήσει. Τα όρια μεταξύ λογικής και τρέλας θα δοκιμαστούν και η κατάσταση θα βρεθεί σύντομα εκτός ελέγχου. Αυτή είναι η υπόθεση της νέας ταινίας του Πάνου Χ. Κούτρα στην οποία παίζουν οι: Τζομάνα Αλχασάν, Πολύδωρος Βογιατζής, Νίκος Γκέλια, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Σμαράγδα Καρύδη, Αχμάντ Κοντάρ, Τζεφ Μοντάνα, Άγγελος Παπαδημητρίου, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Κρις Ραντάνοφ, Μαριέλλα Σαββίδου, Άκης Σακελλαρίου, Άννα Τζορτζίκια, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 27/5

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!