Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ναρκωτικά, αλκοόλ και τσιγάρο το τρίπτυχο της… δόξας στο μόντελινγκ

Για δεκαετίες ο κόσμος του μόντελινγκ απαιτούσε από τις γυναίκες που ήθελαν να κάνουν καριέρα υποταγή σε έναν απαράβατο κανόνα: αδύνατο σώμα. Για να συντηρηθεί αυτή η εικόνα, χιλιάδες μοντέλα αντικαθιστούσαν το φαγητό με ναρκωτικά, αλκοόλ, τσιγάρο, όπως αναγνωρίζει ο 31χρονος Κρεγκ Λόρενς, διευθυντής του πρακτορείου Ford Models. «Όλοι έβλεπαν αλλά κανείς δεν μιλούσε», αναφέρει στη «New York Post». Πολλές καριέρες στηρίχθηκαν στο τρίπτυχο, πολλές ζωές καταστράφηκαν ή έφτασαν στο χείλος. Οι δεκαετίες που ανέδειξαν τα super models, 1980-2000, ήταν εποχές γνωστές ως «heroin chic», όπου η ηρωίνη και η «κόκα» ήταν απαραίτητο «κομμάτι της δουλειάς».

«Η περιζήτητη Τζέιμι Κινγκ ζούσε με ναρκωτικά» αναφέρει. Η 33χρονη Λούσι Μπίατριξ, μιλώντας για την καριέρα της, παραδέχθηκε πως επιβίωνε με τσιγάρα και ένα μπουκάλι κρασί, σε σημείο να λιποθυμά, γιατί «όσο πιο αδύνατη ήμουν τόσο περισσότερα χρήματα έβγαζα». Το 2013, η πρώην συντάκτρια της «Vogue» Αυστραλίας, Κέρστι Κλέμεντς, έγραψε ένα αφιέρωμα σε μοντέλα που λιμοκτονούσαν κι έτρωγαν χαρτοπετσέτες για να διατηρούνται αδύνατες. Το σκάνδαλο με την εθισμένη στην κοκαΐνη Κέιτ Μος το 2005 ήταν πρωτοσέλιδο για εβδομάδες, ενώ και η Ναόμι Κάμπελ έχει μιλήσει ανοιχτά για τον αγώνα της να ξεπεράσει τον εθισμό στην κόκα και το αλκοόλ. Η Ζιζέλ Μπούντχεν μιλώντας στη βρετανική «Vogue» για τη «σκοτεινή» περίοδο της ζωής της εξομολογήθηκε πως «φαινόταν ότι είχα τα πάντα στα 22 μου κι ένιωθα ότι είχα πιάσει πάτο. Ξεκινούσα τη μέρα μου με ένα φραπουτσίνο και τρία τσιγάρα και την έκλεινα με ένα μπουκάλι κρασί. Φανταστείτε τι έκανε αυτό στο μυαλό μου».

Η 25χρονη Μπέλα Χαντίντ διαβεβαίωσε στο «In Style» ότι είναι πλέον νηφάλια. «Μου άρεσε το αλκοόλ και έφτασα στο σημείο που ένιωθα ότι δεν μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου». «Θυμάμαι τη Victoria’s Secret να λέει ότι δεν θα χρησιμοποιούσαν μοντέλα με καμπύλες γιατί το VS έχει να κάνει με τη φιλοδοξία», τονίζει ο Λόρενς υποστηρίζοντας πως οι εποχές άλλαξαν, ευτυχώς. «Κοιτάξτε ποιες κοσμούν τα τέσσερα εξώφυλλα του Sports Illustrated, έναν από τους καθρέφτες των τάσεων: η τραγουδίστρια Σιάρα, η 70χρονη μητέρα του Έλον Μασκ, Μέι, η influencer Κιμ Καρντάσιαν και η Γιούμι Νου μοντέλο… υπέρβαρο, που, πριν από δέκα χρόνια, θα είχε απορριφθεί ασυζητητί».

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 26/5

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!