Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών απόψε ο Γιώργος Μαζωνάκης

To Φεστιβάλ των Καννών έχει συγκεντρώσει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου καλλιτεχνικού γίγνεσθαι με ηθοποιούς, σκηνοθέτες, infulencers, μοντέλα αλλά και τραγουδιστές να δίνουν το παρών σε μια φαντασμαγορική διοργάνωση.

Η τέχνη έχει βάλει στις Κάννες τα καλά της και μαζί της όλοι όσοι την αγαπούν είτε απολαμβάνουν εκεί μαγικές στιγμές, είτε παρακολουθούν μανιωδώς εντυπωσιακές εμφανίσεις και πιπεράτες δηλώσεις.

Αρκετοί είναι και οι έλληνες καλλιτέχνες που έχουν βρεθεί στο Φεστιβάλ των Καννών για να παρακολουθήσουν την ταινία που συμμετέχουν ή για να ζήσουν από κοντά αυτό το… όνειρο.

Σήμερα στο θρυλικό κόκκινο χαλί των Καννών θα περπατήσει ο μοναδικός Γιώργος Μαζωνάκης, καθώς απόψε προβάλλεται, στην εβδομάδα κριτικής και στο τμήμα ταινιών μικρού μήκους η ταινία της Εύης Καλογηροπούλου “Στον Θρόνο του Ξέρξη” ύστερα από ανάθεση του Onassis Culture, μια ιδιαίτερα πρωτοποριακή ταινία, γεύση από την οποία είχαμε πάρει πέρυσι κατά την προβολή του έργου “Ανήκω σε Μένα”, ένα έργο σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Αφροδίτης Παναγιωτάκου, Διευθύντριας Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση σε μια πολύ ιδιαίτερη προβολή στο Πεδίο του Άρεως.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας «Στον Θρόνο του Ξέρξη» με τον Μαζωνάκη

 

Εκεί με την πρωταγωνιστική αύρα του Μαζωνάκη, ο οποίος φόρεσε την εργατική φόρμα για να προβάλει ένα διαφορετικό νεορεαλιστικό τοπίο από την Ελλάδα, είχαμε δει ένα προοίμιο της ταινίας που θα προβληθεί σήμερα το απόγευμα στις Κάννες με φόντο την εργασιακή δυστοπία των ναυπηγείων του Περάματος.

Σημαντική επίσης η συμμετοχή της ταινίας “Dodo” ενός παλιού γνώριμου των Φεστιβάλ Πάνου Κούτρα στο επίσημο πρόγραμμα του Cannes Premier με παραγωγό την Ελένη Κοσσυφίδου και με συμπαραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση. Η υπόθεση εμπνέεται από ένα ντόντο, ένα είδος πουλιού που είχε εξαφανιστεί εδώ και 300 χρόνια εμφανίζεται ξαφνικά λίγο έξω από την Αθήνα στο κτήμα μιας οικογένειας που μετράει αντίστροφα τα τελευταία 24ωρα μέχρι τον σωτήριο για όλους γάμο της κόρης τους με έναν πλούσιο κληρονόμο. Η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου δίνοντας το έναυσμα στον Κούτρα να ξεδιπλώσει τη δημιουργική τρέλα του με τον τρόπο που έχει καταστεί, χρόνια τώρα, η πρωτότυπη σφραγίδα του.  Επίσης, επίσημη συμμετοχή στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών έχουμε και με το “Dam” του Ali Cheri πάλι με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση από έναν Λιβανέζο καλλιτέχνη και κινηματογραφιστή που συνδυάζει ταινίες, βίντεο, γλυπτά και εγκαταστάσεις.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!