Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μελάνια Τραμπ – Ο… Λ. Οίκος τώρα της λείπει πολύ!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΠΡΕΚΑ

Η πλειονότητα των ανθρώπων θυμούνται την προεδρία Τραμπ περισσότερο για τα αρνητικά της σημεία. Όμως σίγουρα από τα ομορφότερα, αν όχι το ωραιότερο, κομμάτι αυτής της προεδρίας ήταν αυτό της πρώτης κυρίας. Ο λόγος προφανώς γίνεται για την εκθαμβωτική Μελάνια. Σίγουρα την πρώτη φορά που αντικρίσαμε το προεδρικό ζευγάρι σκεφτήκαμε: «Πώς γίνεται αυτό;». Όμως ο έρως χρόνια δεν κοιτά και κυρίως περί ορέξεως… Το ζευγάρι που έζησε τέσσερα χρόνια στον Λευκό Οίκο και παρότι οι φήμες ήθελαν την όμορφη Μελάνια να δυσανασχετεί με το ρόλο της στον Λευκό Οίκο και να την θέλουν να χωρίζει μετά τη θητεία του Τραμπ, αυτές διαψεύστηκαν.

Οι πρόσφατες δηλώσεις, μάλιστα, όταν ρωτήθηκε αν θα επέστρεφε στον Λευκό Οίκο ήταν αποστομωτική. «Ποτέ μη λες ποτέ», απάντησε με ένα πονηρό χαμόγελο, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που θέλουν και πάλι υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ τον Ντόναλντ Τραμπ το 2024.

Με τον Ντόναλντ Τραμπ στον στολισμένο Λευκό Οίκο.

Η Μελάνια υποστήριξε ακόμη ότι απολάμβανε το ρόλο της και τη φροντίδα του Λευκού Οίκου, παρά το γεγονός ότι είχε γίνει πολλές φορές «σάκος του μποξ» όσο ο σύζυγός της ήταν στην εξουσία.

«Μου αρέσει η Ουάσινγκτον. Ξέρω ότι λειτουργεί εντελώς διαφορετικά από οποιαδήποτε άλλη πόλη. Το να είμαι πρώτη κυρία των ΗΠΑ ήταν η μεγαλύτερη τιμή μου και νομίζω ότι πετύχαμε πολλά στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης Τραμπ», τόνισε.

Στη συνέντευξή της, η 52χρονη Μελάνια δεν δίστασε να ρίξει σπόντες στην κυβέρνηση Μπάιντεν όταν ρωτήθηκε σχετικά με το τι ήταν αυτό που προκάλεσε την κρίση του βρεφικού γάλακτος στις ΗΠΑ.

«Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις ότι παλεύουν και πως το φαγητό δεν είναι διαθέσιμο για τα παιδιά του 21ου αιώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», είπε επισημαίνοντας ότι γι’ αυτό «ευθύνεται η ηγεσία».

Η τρίτη σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε γιατί πιστεύει ότι πρώτες κυρίες, όπως η Τζιλ Μπάιντεν, η Μισέλ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον, έχουν εμφανιστεί στο εξώφυλλο του περιοδικού «Vogue», αλλά όχι εκείνη.

«Είναι προκατειλημμένοι, έχουν προτιμήσεις και αυτό είναι τόσο προφανές»… «Πιστεύω ότι οι Αμερικανοί πολίτες και όλοι οι άλλοι το βλέπουν. Έχω πολύ πιο σημαντικά πράγματα να κάνω -και έκανα στον Λευκό Οίκο- από το να είμαι στο εξώφυλλο της ‘‘Vogue’’», δήλωσε.

Η Μελάνια σε παλιές φωτογραφίσεις.

Η Μελάνια υποστήριξε επίσης ότι πλέον έχει συνηθίσει την κριτική και πως έχει επιλέξει να επικεντρωθεί στο φιλανθρωπικό της έργο. Από τότε που έφυγε από τον Λευκό Οίκο, τον Ιανουάριο του 2021, η Μελάνια κάνει σπάνιες εμφανίσεις.

Ποια είναι όμως η Μελάνια Τραμπ, η Ευρωπαία πρώτη κυρία των ΗΠΑ, που εντυπωσίαζε με τις εμφανίσεις της, τον αέρα και το στυλ της.

Η Μελάνια Κνάους-Τραμπ γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 1970 στην περιοχή Νόβο Μέστο της Σλοβενίας και έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με το μόντελινγκ. Οι γονείς της ήταν η Αμαλία και ο Βίκτωρ Κνάους, ο οποίος ήταν αντιπρόσωπος μοτοσικλετών και αυτοκινήτων και καταγόταν από το Ραντέτσε. Η μητέρα της καταγόταν από την περιοχή της Ράκα και το επάγγελμά της ήταν μοδίστρα, δουλεύοντας για μια τοπική βιοτεχνία ρούχων. Η Μελάνια μεγάλωσε στη Σέβνικα και έχει άλλα δύο αδέλφια. Τον μεγαλύτερο αδελφό της δεν τον συνάντησε ποτέ, καθώς ο πατέρας της ήταν κατά το παρελθόν διαζευγμένος. Η οικογένεια του πατέρα της ήταν καθολικοί, αλλά αυτός δεν την βάφτισε θέλοντας να την στρέψει στον αθεϊσμό. Η Μελάνια όμως παντρεύτηκε το 2005 σε καθολική εκκλησία και αποδέχτηκε τη Θεία Ευχαριστία με τον σύζυγό της, Ντόναλντ Τραμπ.

Αν και αργότερα θα ασχολούνταν με το μόντελινγκ, επαγγελματικά σπούδασε στη Λουμπλιάνα, όπου παρακολούθησε Σχολή Δεύτερης Ευκαιρίας στον τομέα της φωτογραφίας και του σχεδίου και συνέχισε στο πανεπιστήμιο της πόλης για έναν χρόνο, αφήνοντας μετά τις σπουδές της. Η καριέρα της και η πρώτη της επαφή με το μόντελινγκ έγινε από πολύ μικρή ηλικία, συγκεκριμένα στα 5 της χρόνια, ενώ την πρώτη της επαγγελματική δουλειά στη διαφήμιση την έκλεισε ως έφηβη στα 16 της. Η εκθαμβωτική της εμφάνιση δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο το πρακτορείο μοντέλων στο Μιλάνο, με το οποίο ήρθε σε επικοινωνία στα 18 χρόνια της. Τέσσερα χρόνια μετά, το 1992, θα λάβει συμμετοχή στο διαγωνισμό ομορφιάς «Η Εμφάνιση της Χρονιάς» που διοργάνωνε το σλοβένικο περιοδικό «Jana Magazine», με την 22χρονη Μελάνια να τερματίζει στην τελική τριάδα! Συνέχισε την καριέρα της σε οίκους μόδας στο Παρίσι και το Μιλάνο, μέχρι την αναχώρησή της το 1996 για να μεταναστεύσει στη Νέα Υόρκη για λογαριασμό του επιχειρηματία Πάολο Ζαμπόλι. Το 1997 επέστρεψε πίσω στην πατρίδα της για κρατικούς λόγους.

Σε κοσμική εκδήλωση.

Τον Νοέμβριο του 2016, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press αποκάλυψε πως η Μελάνια είχε δεχτεί να εργαστεί για δέκα επαγγελματικές της δουλειές πριν όμως δοθεί η άδεια εργασίας της. Έχοντας όμως κάνει μια πολύ καλή καριέρα, κατάφερε να αποκτήσει την πράσινη κάρτα που της επέτρεπε την παραμονή της στις ΗΠΑ από το 2001 και τα δικαιώματα του πολίτη από το 2006.

Η ζωή της πανέμορφης Μελάνια θα ξεκινούσε να αλλάζει το 1998. Στη Γιορτή της Μόδας στη Νέα Υόρκη γνώρισε τον μελλοντικό της σύζυγο Ντόναλντ Τραμπ. Δεν θα μπορούσαμε αυτόν τον έρωτα να τον χαρακτηρίσουμε ως έναν που συνέβη από την πρώτη ματιά. Όμως με επιμονή όλα γίνονται. Η ιστορία τους μάλλον θυμίζει κάποιο επεισόδιο από ξεχασμένες σειρές του ’90 που μας αφηγούνταν τη ζωή του διεθνούς jet set. Έτσι. λοιπόν, σε μια υπέρλαμπρη βραδιά για τη μόδα στη Νέα Υόρκη, ο όχι και τόσο νέος Ντόναλντ ήταν ιδιαίτερα πιεσμένος και απογοητευμένος από την εξέλιξη που είχε ο γάμος του με τη Μάρλα Μαπλς, είχε κανονίσει ραντεβού με μια άλλη κυρία, ονόματι Σελίνα Μίλντερφαρτ.

Όμως ο δισεκατομμυριούχος έδωσε νέα υπόσταση στο χειρότερο πρώτο ραντεβού που έχει συμβεί ποτέ, καθώς μπροστά στα μάτια της συνοδού του ζήτησε από τη Μελάνια να του δώσει το νούμερο του τηλεφώνου της. Αν και δύσκολα μπορείς να αρνηθείς κάτι στον κύριο Τραμπ, η Μελάνια κατάφερε και αρνήθηκε!

Διαφημίζοντας εσώρουχα.

Έναν χρόνο μετά έγινε και επίσημα γνωστό πως οι δυο τους ήταν ζευγάρι, έπειτα από μια συνέντευξη στο «The Howard Stern Show». Ο Ντόναλντ και η Μελάνια παντρεύτηκαν το 2005 στην περιοχή Palm Beach, στη Φλόριδα. Στις 20 Μαρτίου 2006 γεννήθηκε ο γιος τους Μπάρον Γουίλιαμ Τραμπ, με το πρώτο όνομα να δίνεται από τον Ντόναλντ και το δεύτερο από τη σύζυγό του. Η οικογένεια Τραμπ έμενε εξαρχής στον πύργο Τραμπ, αλλά λόγω της εκλογής του ο Τραμπ μετακινήθηκε στον Λευκό Οίκο και η σύζυγός του παρέμεινε στο κτίριο μαζί με τον γιο της έως ότου ολοκληρώσει τις σχολικές του υποχρεώσεις.

Τον Νοέμβριο του 2015, η Μελάνια ερωτήθηκε σχετικά με την εκλογική εκστρατεία του συζύγου της, και αυτή απάντησε λέγοντας: «Τον υποστηρίζω επειδή ό,τι και να κάνει, θα το κάνει για την Αμερική. Αγαπάει τον ααμερικανικό λαό και θέλει να τον βοηθήσει». Στις 18 Ιουλίου του 2016 έδωσε την πρώτη της ομιλία, στην οποία, όμως, υπήρχε μία παράγραφος που ήταν αρκετά όμοια με μία από τις ομιλίες της Μισέλ Ομπάμα. Όταν ερωτήθηκε σχετικά, εκείνη απάντησε πως η ομιλία της γράφτηκε με λίγη βοήθεια. Αυτός που την έγραψε ήταν ο Μέρεντιθ Μακ Ίβερ, ο οποίος δουλεύει για τον Ντόναλντ Τραμπ, και απολογήθηκε στη Μελάνια Τραμπ, για το «πολύπλοκο» μήνυμα που της έδωσε.

Στιγμιότυπο από το γάμο τους.

Ως πρώτη κυρία θέλησε να κρατήσει έναν παραδοσιακό ρόλο και να βοηθήσει τις γυναίκες της χώρας, ενώ προσπάθησε να βοηθήσει τους εφήβους στο θέμα του διαδικτυακού εκφοβισμού. Βέβαια η Μελάνια Τραμπ δεν έμεινε στην Ιστορία τόσο για το έργο της ως πρώτη κυρία, αλλά και για τις διακοσμήσεις της στον Λευκό Οίκο για τα Χριστούγεννα. Η φήμη της για το πόσο απαιτητική ήταν με το στολισμό έγινε γνωστή μετά τη διαρροή ενός ηχητικού κλιπ στο οποίο τσακώνεται έντονα για τη διακόσμηση. Η ηχογράφηση παρουσιάζει την πρώτη κυρία να εξαπολύει βωμολοχίες και να εκφράζει τη σφοδρή απογοήτευσή της για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του Λευκού Οίκου, καθώς και την πλήρη αδιαφορία της για τα συναισθήματα των παιδιών των μεταναστών που τις γιορτινές μέρες χωρίζονταν από τους γονείς τους.

*Δημοσιεύθηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ Σαββατοκύριακο στις 21/5

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!