Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Τα παιδικά χρόνια, η πολιτική και η διάσημη πεθερά του

Άγνωστες λεπτομέρειες της προσωπικής του ζωής μοιράστηκε δημόσια ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εμφάνισης στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «The 2night show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ο τέως Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, την έναρξη της διπλωματικής του καριέρας, η οποία εξελίχθηκε σε πολιτική και τη διάσημη πεθερά του, η οποία είχε αναδειχθεί «Σταρ Ελλάς» το 1962.

«Στα 18 κόλλησα το πρώτο μου ένσημο. Δούλεψα για πρώτη φορά στην πρεσβεία της Αυστραλίας. Μετά ακολούθησα μια σειρά με μία βάση αρχή, να πάω κόντρα στη μοίρα μου. Ο πατέρας μου εργαζόταν στη χωροφυλακή. Έζησα δυσκολίες στην επαρχία. Μέχρι τα 8 μου χρόνια είχαμε λάμπα πετρελαίου. Η επαρχία δεν είχε ρεύμα. Μετά ήρθα στην Αθήνα κι άρχισα να βάζω στόχους», είπε αρχικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και πρόσθεσε: «Ήμουν παπαδάκι στη Μητρόπολη και έλεγα σε έναν φίλο μου ότι κάποτε θα μου ανοίγουν και μένα την πόρτα για να μπω. Μετά το πανεπιστήμιο έβαλα στόχο να μπω στη διπλωματική υπηρεσία. Μπήκα το 1979-1980. Τότε άρχισαν υπουργοί να με διαλέγουν να είμαι κοντά τους. Αρχικά με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Μεγάλος πολιτικός. Ακολούθως έμεινα και στη μετέπειτα κατάσταση. Το 1983 έφυγα ως πρόξενος της Ελλάδας στο Βέλγιο. Το 1988-1989 με πήρε τηλέφωνο ο Γιώργος Παπούλιας και μου λέει: Θέλει ο κ. Μητσοτάκης να πας κοντά του ως διπλωματικός του σύμβουλος. Το 1991 έφυγα και πήγα εθνικός αντιπρόσωπος στη Βιέννη. Ανέλαβα στη συνέχεια εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. Στην ουσία ο κ. Μητσοτάκης που ήταν πρωθυπουργός μου εμπιστεύτηκε ένα μεγάλο μέρος της διπλωματικής λειτουργίας του υπουργείου. Από εκεί και πέρα άνοιξε ο δρόμος. Το 1993 άφησα τη διπλωματική μου καριέρα και ασχολήθηκα ενεργά πλέον, ως υποψήφιος βουλευτής, με τη Νέα Δημοκρατία».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αποκάλυψε μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής του ζωής.

Ο πρώην δήμαρχος Αθηνών ήταν καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου και ανέφερε ότι η πεθερά του υπήρξε Σταρ Ελλάς το 1962.

Πρόκειται για τη Χριστίνα Αποστόλου, τη μητέρα της συζύγου του, και η εκπομπή του έκανε έκπληξη προβάλλοντας τη φωτογραφία από τη στέψη της.

«Υπήρξα τυχερός σε πολλά πράγματα. Έχω μια εκπληκτική πεθερά. Πράγματι ήταν Σταρ Ελλάς το 1962, δεν το ήξερα. Είναι από τους στυλοβάτες της οικογένειας. Παραμένει μία κούκλα» είπε ο πολιτικός.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!