Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Έλλη Λυραράκη: Όλη η Ευρώπη στα Χανιά για του πίνακες της διεθνούς φήμες σχεδιάστριας

 

Έχει εντυπωσιάσει με τις ξεχωριστές δημιουργίες Ελλάδα κι εξωτερικό. Διεθνή έντυπα έγραψαν για εκείνη, έγινε ντοκιμαντέρ για την γαλλική τηλεόραση και κατάφερε με την εξαιρετική δουλειά της να στρέψει το ενδιαφέρον στην Ελλάδα και στην Κρήτη. Είναι μια γυναίκα που βρέθηκε από τα Χανιά στο Παρίσι, παρουσιάζοντας την Made in Greece συλλογή της στην Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής. Όλη η Ευρώπη υποκλίθηκε στο ταλέντο της που όμως δεν περιορίζεται στα παπούτσια και στα αξεσουάρ!

Η πολυτάλαντη Ελληνίδα είναι και ζωγράφος με τα έργα της να γίνονται ανάρπαστα κάθε φορά που τα εκθέτει στο κατάστημα – γκαλερί της στα Χανιά. Τους τελευταίους μήνες αρκετοί πίνακές της έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό αφού αγοραστές της είναι Βρετανοί, Γάλλοι αλλά και επισκέπτες από το Ισραήλ.  Με το που κάνουν την είσοδό τους στο χώρο που διατηρεί στα Χανια, εντυπωσιάζονται όχι μόνο από τις μοναδικές δημιουργίες της αλλά και από τους πίνακες που βλέπουν.

 

Πολλά από τα έργα της έχουν εκτεθεί σε  εκθέσεις ζωγραφικής  στην Αθήνα, στον Φιλολογικο Σύλλογο Παρνασσός, στον Ελληνογαλλικο Σύνδεσμο στο Κολωνάκι,στην Gallery estudio στην Κηφισιά ,στην Αίθουσα Μυταρα στην Χαλκιδα , στο Λονδίνο, Μόσχα, Κωνσταντινούπολη και Κύπρο, καθώς κι άλλα ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές. Η ζωγραφική της χαρακτηρίζεται από τα έντονα χρώματα και σχήματα  που χρησιμοποιεί.

 

Κυρία έμπνευση της η γραμμικότητα του μινωικού πολιτισμού, ευθείες κι οδοντωτές γραμμές, τρίγωνα και ρόμβοι ,συνεχόμενες σπείρες, λαβύρινθοι, ρόδακες σε σειρές, πλέγματα σπειρών, πλαίσια με γιρλάντες και η Γραμμική Β Κι όλα αυτά τα αποδίδει με μια πολύ ενδιαφέρουσα μοντέρνα  οπτική μέσα από την  Pop up Art τέχνη .

Η  Ελλη Λυραράκη, ετοιμάζει νέους προορισμούς  όπου θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις  των έργων. Συγκεκριμένα θα ταξιδέψει σε Βιέννη, Μονακό Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο.

 

 

Διεθνή καριέρα

Η Έλλη Λυραρακη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σπούδασε μουσική και interior design Τα τελευταία χρόνια  ζει μόνιμα στον τόπο καταγωγής της, στην Κρήτη .Η Έλλη Λυραρακη είναι η πρώτη Ελληνίδα  σχεδιάστρια  που παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία  μια συλλεκτική σειρά υποδημάτων και κοσμημάτων στην Εβδομάδα μόδας Υψηλής ραπτικής στο Παρίσι.

Όλα τα διεθνή έντυπα της Μόδας έγραψαν για αυτή την εμπνευσμένη Collection  ALAGONIA-MINOAN STEPS  η οποία αποτύπωσε τον Πρώτο ευρωπαϊκό πολιτισμό της  Ευρώπης ,τον Μινωικο πάνω σε παππουτσια.

 

Το καλοκαίρι του 2019 είχε την ευκαιρία να συνοδεύσουν τα παππουτσια της ρούχα της Victoria Beckham και της Isabel Marant σε ενα eco friendly Fashion show στο saint Tropez

 

Το 2020 ειχε την τιμή να σχεδιάσει το σανδαλι και το κόσμημα για τους ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Η Έλλη Λυραρακη είναι  Art Ambassador της χώρας μας συμμετέχοντας σε ένα καινούργιο project όπου διακεκριμένοι Έλληνες καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε διάφορες πρεσβείες στην Ελλάδα  και τον κόσμο.

Το 2021 το Γαλλογερμανικο κανάλι ART-E παρουσίασε σε  ντοκιμαντέρ τη δουλειά της και για το πώς εμπνέεται από τον Μινωικο πολιτισμό και την ζωή στη σύγχρονη Κρήτη.

 

Είναι η  ιδρύτρια  του σύλλογου MINOAN STEPS  με σκοπό την διατήρηση των παλαιών παραδοσιακών τεχνών και παραδόσεων που εμπνέονται από τον  πολιτισμό της Κρήτης

Το 2020 άνοιξε την πρώτη της boutique-gallery στα Χανιά της Κρήτης όπου εκεί παρουσιάζονται  όλες οι συλλογές και πολλα απο τα  ζωγραφικά της έργα.

Το 2021 η Ολυμπιακή επιτροπή και η Ομοσπονδία Ολυμπίας της ανέθεσαν τον σχεδιασμό του κοσμήματος-συμβολου του Ολυμπιακού αθλήματος της Τοξοβολίας

Η Γαλλική Τηλεόραση TV5 έκανε αφιέρωμα-οδοιπορικο στη δουλειά της το καλοκαίρι του 2021

Το Φθινόπωρο του 2021 ήταν η εισηγήτρια Ομιλήτρια  στο 12ο Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Forum που διεξήχθη στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός  στην Αθήνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!