Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

King’s Theater Wine bar: Βασιλική πολυτέλεια στου Ψυρρή

Οι ιδιοκτήτες Κωνσταντίνος Τζώρτζης και Γιάννης Θάνος υποδέχθηκαν πολλά γνωστά ονόματα της showbiz και της αθηναϊκής κοινωνίας στον υπέροχο χώρο του ανακαινισμένου νεοκλασικού, στο κέντρο της πόλης.

Με ένα εντυπωσιακό ντεκόρ, που παραπέμπει σε κάστρο,το King’s Theatre Wine bar συνδυάζει τη βασιλική πολυτέλεια των Βερσαλλιών με την αγνή κρητική παράδοση.

Βάσια Παναγοπούλου, Στέλιος Κωνσταντινίδης, Έμη Λιβανίου
Βάσια Παναγοπούλου, Στέλιος Κωνσταντινίδης, Έμη Λιβανίου

Ο χώρος -ένα κτίριο των αρχών του 20ου αιώνα- ανήκει στην Creta Wine Bar, που φέρνει κρασιά από το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο κι άλλες περιοχές της Κρήτης, έτσι στη wine list του περιλαμβάνει 40 ετικέτες αποκλειστικά από τον κρητικό αμπελώνα, ενώ από την Κρήτη είναι και όλα τα αλλαντικά και τα τυριά στις συνοδευτικές ποικιλίες.

Οι ιδιοκτήτες- οι οποίοι είναι και οι δημιουργοί του Little Kook- βρήκαν αυτό το ερειπωμένο οίκημα στην οδό Καραϊσκάκη και το ανακαίνισαν με τη δική τους δημιουργική έμπνευση και την βοήθεια του Μιχαήλ Τούρου που είχε την αρχιτεκτονική επίβλεψη.

Αιμιλία Παπαθανασοπούλου, Χρήστος Νέζος - Τζώνης Καλημέρης, Χριστίνα Κοντοβά
Αιμιλία Παπαθανασοπούλου, Χρήστος Νέζος – Τζώνης Καλημέρης, Χριστίνα Κοντοβά

Ο Kωνσταντίνος Τζώρτζης ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια αυτού του μοναδικού wine bar, που είναι γεμάτο από σπάνια αντικείμενα αξίας, ενώ πολλά από τα έπιπλα- αντίκες είναι από προσωπικές του συλλογές, άλλα τα ανακάλυψε σε παλαιοπωλεία και αντικερί, ενώ κάποια τα έχει κατασκευάσει με την ομάδα του.

Στα θεμέλιο του βρίσκεται ένας τεράστιος έρωτας με οτιδήποτε το χριστουγεννιάτικο και φανταχτερό, από τον ιδιοκτήτη Κώστα Τζώρτζη.

Μαρία Φραγκάκη - Δήμητρα Ζαφείρα - Εύη Φραγκάκη
Μαρία Φραγκάκη – Δήμητρα Ζαφείρα – Εύη Φραγκάκη

Ο Κώστας μεγάλωσε στην Κρήτη, και συνήθιζε να θυσιάζει το χαρτζιλίκι (και στην συνέχεια τον μισθό του) για να αγοράζει χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και στολίδια από όπου μπορούσε να τα βρει.

Όταν πια έφταναν εκείνες οι ωραίες μέρες, μετέτρεπε το σπίτι του σε ένα εορταστικό παλάτι, τόσο εντυπωσιακό που ξεκίνησε να δέχεται επισκέψεις από αγνώστους που ήθελαν να το δουν από κοντά. Και από τα κανάλια!

Μάρι Κωνσταντάτου - Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Δημήτρης Γιώτης
Μάρι Κωνσταντάτου – Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Δημήτρης Γιώτης

Τελικά αποφάσισε να φύγει για την Αθήνα και να στεγάσει την αγάπη του σε όχι ένα, αλλά δύο μαγαζιά.

 

 

 

Το King’s Theater Wine κρατάει μία εορταστική φλόγα ζωντανή ολόκληρο τον χρόνο και προσφέρουν χριστουγεννιάτικη θαλπωρή ακόμα και τον Αύγουστο. – Καραϊσκάκη 17 και 26, Ψυρρή.

Φωτο: papadakis press

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!