Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Διονύσης Ζάχος: «Καμία ψυχή δεν έχει φύλο»

 

 

Με πορεία που μετρά μόνο επιτυχίες, ο ταλαντούχος μίμος και ηθοποιός Διονύσης Ζάχος συνεχίζει μετά από δεκαεπτά χρόνια να εκπλήσσει ευχάριστα το κοινό του. Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η παράσταση «Δωμάτιο 0» που πραγματεύεται τη συναισθηματική βία, ένα υπέροχο θεατρικό έργο της ευρηματικής  Στέβης Μπουζιάνη το οποίο θα συνεχίσει το καλοκαίρι με περιοδείες. Παράλληλα παρουσιάζει το σόου «Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου» στο Jack’s Lounce στη Γλυφάδα με εξαιρετικές μιμήσεις. Ο ίδιος μίλησε για όλα στο “Καρφί”

Υπάρχουν νέα πρόσωπά στην παράστασή σου;

«Ναι αρκετά όπως ο Πάνος Μουζουράκης. Με την τηλεοπτική του εμφάνιση στο Voice και με τον τρόπο που εκφράζεται αρέσει στον κόσμο. Εξάλλου κάθε παράσταση πρέπει να είναι φρέσκια σαν ψωμί. Για να μιμηθείς ένα πρόσωπο πρέπει να έχει μια ιδιαιτερότητα, όπως κάθε φωνή που είναι  πάνω από πενήντα δυο  εξάλλου οι περισσότεροι είναι αντισυμβατικοί»

 

Ο κόσμος ποια μίμησή ξεχωρίζει ;

«Ο κόσμος λατρεύει οτιδήποτε έχει να κάνει με ρετρό, το αγαπάει, το γνωρίζει,  του είναι οίκοι.  Όπως η Αλίκη, η Ρένα Βλαχοπούλου, η Μελίνα, Μαρινέλλα…»

Απο την παράσταση «Δωμάτιο 0»

 

Με τι γελάνε πιο πολύ;

«Σίγουρα αυτή που προσελκύει γέλιο είναι η Άντζελα και τα τελευταία χρόνια η Πάολα»

 

Σε έχουν «ενοχλήσει» επώνυμοι που σατιρίζεις; Να σου που να σταματήσεις ένα νούμερο;

«Ποτέ κανένα πρόσωπο δεν με έχει ενοχλήσει γιατί δεν έχω εμμονή. Προφανώς όμως κάποιοι να ενοχλούνται γιατί κάνω  τον καθρέφτη τους. Η σάτιρα είναι ένας μεγεθυντικός φακός. Το κάθε ελάττωμα μεγεθύνεται. Αλλά μου έχει συμβεί να μου το ζητήσουν, να με χτυπήσουν στο φιλότιμο και να το σταματήσω. Θέλω ειλικρίνεια από τους ανθρώπους»

 

Πότε κατάλαβες πως θα γίνεις μίμος;

«Από εννέα ετών που άρχισα να κάνω την Αλίκη Βουγιουκλάκη»

 

Έχεις βγάλει χρήματα;

«Ναι αλλά αυτό είναι πολύ σχετικό στο πόσο αγαπάς το χρήμα ή απλά είναι ένας τρόπος διεκπεραίωσής. Εγώ δεν το αγαπώ είναι απλά διεκπεραίωση. Εξάλλου έχω πει ότι η τέχνη δεν είναι μόνο ταμείο»

 

Σε αγχώνει το επάγγελμά σου; Αν θα έχεις συνεχώς προτάσεις;

«Πάντα σκέφτομαι και αγχώνομαι για την επόμενη σεζόν. Εξάλλου όταν αποφασίζεις να γίνεις καλλιτέχνης είσαι σίγουρος πως είσαι πάντα άνεργος μέχρι την επόμενη δουλειά»

Έχεις πέσει θύμα εκμετάλλευσης στον χώρο σου;

«Νομίζω πως μπαίνοντας στο χώρο αυτό θέτεις τον εαυτό σου σε εκμετάλλευση. Οπότε σίγουρα με έχουν εκμεταλλευτεί. Στο αν με έχουν πληγώσει θα σου πω ότι σε πληγώνει ότι αφήνεις να περάσει μέσα σου. Και εγώ δεν κάνω πρωταθλητισμό για να πληγώνομαι»

 

Ποια είναι η σχέση σου με την τηλεόραση;

«Φλερτάρουμε χρόνια αλλά δεν καταλήγουμε ποτέ στον έρωτα. Γιατί εγώ ίσως να είμαι πολύ εναλλακτικός καλλιτέχνης στην τηλεόραση και η τηλεόραση για μένα είναι ένα μια απέραντη υποκρισία που δεν την σηκώνει ο οργανισμός μου»

 

Ξέρω πως σου έχουν γίνει προτάσεις να εμφανιστείς και λες όχι…

«Ναι εδώ και πολλά χρόνια απέχω από επιλογή. Νομίζω πως ότι έχω να πω  το λέω από τις παραστάσεις μου. Δεν μου αρέσει αυτό που συμβαίνει την τηλεόραση έχοντας άποψη για τα πάντα και κρίνοντας τους πάντες. Όμως ξέρεις κάτι; Τα μαγαζιά που εμφανίζομαι  γεμίζουν και που δεν βγαίνω στην τηλεόραση άρα εν μέρει δεν την έχω ανάγκη.  Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχω χάσει δουλειές και προτάσεις επειδή δεν προβάλλομαι»

 

Έχεις σκεφτεί το επόμενό σου βήμα όταν περάσουν τα χρόνια; Θα μιμείσαι για πάντα;

«Κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ημερομηνία λήξεως μέχρι να το αποφασίσει αυτός. Δεν είναι κονσέρβες οι καλλιτέχνες είναι άνθρωποι. Προφανώς και δεν θα έχω τις ίδιες αντοχές να κάνω σόου τρείς ώρες αλλά πάντα υπάρχουν ρόλοι στο θέατρο για όλες τις ηλικίες»

 

Λέγεσαι πια ηθοποιός; Τα τελευταία χρόνια οι κριτικές είναι πολύ καλές για τις εμφανίσεις σου

«Έχω τελειώσει σχολή θεάτρου, το έχω σπουδάσει γιατί το αγαπώ. Αν έπρεπε να βάλω έναν τίτλο γι αυτό που κάνω θα έλεγα πως είμαι καλλιτέχνης περισσότερο πίστας. Δεκαεφτά  χρόνια που κάνω αυτή τη καριέρα τα τέσσερα  πραγματεύομαι με το θέατρο. Αυτό δεν με ορίζει ηθοποιό. Οι λέξεις βιάζονται πια και όλοι με ευκολία λένε  πως γίνονται ηθοποιοί. Ηθοποιός λέγεσαι όταν έχεις χιλιόμετρα πάνω στο σανίδι και εγώ έχω πορεία»

 

Είσαι ένας άνθρωπος που δεν κρύβεσαι ούτε προσποιείσαι. Υπήρξαν δημοσιογράφοι που  ασχολήθηκαν με την σεξουαλικότητα σου και να ενοχλήθηκες;

«Ίσως είμαι από τους λίγους καλλιτέχνες που η οι δημοσιογράφοι με αγαπάνε και με συμπαθούν απεριόριστα. Δεν έχω δεχτεί αρνητικά σχόλια για την προσωπική μου ζωή γιατί δεν το επιτρέπω. Δεν νομίζω  ότι αφορά κανέναν τι κάνω στο κρεβάτι μου αλλά όπως έχω πει πολλές φορές καμία ψυχή δεν έχει φύλο»

 

Πως βλέπεις την κατάσταση της Ελλάδας σήμερα

«Η Ελλάδα είναι μια επιθεώρηση και εμείς οι θεατές της ούτε καν πρωταγωνιστούμε στο έργο. Τα έχουν πει όλοι όλα γι αυτή τη χώρα αυτό που μπορώ να προσθέσω είναι ότι ο Έλληνας είναι ανιστόρητος. Ένας σπουδαίος λαός χωρίς να θυμάται το παρελθόν του αλλά και να μην τον ενδιαφέρει και το μέλλον του. Πριν τέσσερις δεκαετίες ένας  Ξυλούρης και ένα Σακελάριος κατέβαζαν κυβερνήσεις, ξεσήκωναν το λαό. Με στεναχωρει που κανένας καλλιτέχνης δεν ξεσηκώνει με το έργο του τον κόσμο»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!