Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κατάληψη ελληνικών τάνκερ: «Καλά στην υγεία τους τα πληρώματα – Δεν κρατούνται, είναι στα πλοία», λέει το Ιράν

 

 

 

 

Το πληρώματα των δύο ελληνικών τάνκερ που κατελήφθησαν στο Ιράν είναι καλά στην υγεία τους, αναφέρουν οι ναυτιλιακές Αρχές της ασιατικής χώρας.

Oι ιρανικές ναυτιλιακές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι το πλήρωμα των δύο κατασχεθέντων ελληνικών τάνκερ δεν τελεί υπό κράτηση αλλά βρίσκεται πάνω στα πλοία και είναι καλά στην υγεία του, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim News και αναμετάδωσε το Reuters.

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία απηύθυνε κάλεσμα προς την ελληνική κυβέρνηση και όλα τα εμπλεκόμενα διεθνή fora, να προβούν επειγόντως σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι ναυτικοί των δύο πλοίων που καταλήφθηκαν στον Περσικό Κόλπο από τις ιρανικές δυνάμεις.

 

Ανάλογο αίτημα προς την κυβέρνηση έχουν διατυπώσει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

Σημειώνεται ότι, το θρίλερ στο Ιράν με την κατάληψη-πειρατεία των δύο ελληνόκτητων δεξαμενόπλοιων από τους Φρουρούς της Επανάστασης στο Ιράν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα του «Delta Poseidon» αποτελείται από 25 άτομα δύο εκ των οποίων είναι Έλληνες, ενώ το «Prudent Warrior» έχει 24 άτομα πλήρωμα και επτά εξ αυτών είναι Έλληνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ενημερωθεί όλα τα ελληνόκτητα πλοία που βρίσκονται κοντά, να είναι σε ετοιμότητα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!