Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σαρκοβόρο «φυτό πέος» στην Καμπότζη κινδυνεύει με εξαφάνιση

Σε μια έκτακτη ανακοίνωση προχώρησε η κυβέρνηση της Καμπότζης. Συγκεκριμένα, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης της χώρας ζήτησαν από τους πολίτες να σταματήσουν να μαζεύουν το σαρκοβόρο «φυτό πέος», επειδή φοβούνται ότι μπορεί να οδηγηθεί σε εξαφάνιση.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας τόνισε πως το φυτό «θα καταστραφεί», με αφορμή βίντεο που κυκλοφόρησε με τρεις γυναίκες από την Καμπότζη να τα μαζεύουν στο βουνό Bokor. Οι γυναίκες φαίνονται να μαζεύουν ενθουσιασμένες τα «φυτά πέη» και να τα κρατούν μπροστά στο πρόσωπό τους, ενώ συγκρίνουν την ομοιότητά τους με διαφορετικά σχήματα και μεγέθη πέους.

Το φυτό, που ονομάζεται «Nepenthes bokorensis», έχει έναν μακρύ σωλήνα που μοιάζει με άξονα και τον οποίο χρησιμοποιεί για να πνίγει τα έντομα, και ένα καμπυλωτό καπάκι που μοιάζει πολύ με τη βάλανο του πέους. Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Καμπότζης με μια ανακοίνωση στο Facebook σήμανε συναγερμό: «Αυτό που κάνουν είναι λάθος και δεν πρέπει να το ξανακάνουν στο μέλλον. Σας ευχαριστούμε που αγαπάτε τους φυσικούς πόρους, αλλά μη μαζεύετε τα λουλούδια, αλλιώς θα καταστραφούν».

Σύμφωνα με το Live Science, το όνομα του είδους είναι «Nepenthes bokorensis» και όχι «Nepenthes holdenii», όπως αναφέρθηκε από ορισμένα Μέσα, αν και τα δύο ανήκουν στο ίδιο γένος. Είναι γνωστά ως «φυτά στάμνας» επειδή έχουν τροποποιημένα φύλλα, γνωστά ως παγίδες που προσελκύουν τα έντομα με γλυκόπιοτο νέκταρ. «Όταν μυρίζεις μια στάμνα ‘‘bokorensis’’ μυρίζει γλυκά – ακριβώς όπως μια καραμέλα» δήλωσε στο «Live Science» ο François Mey, ένας βοτανικός εικονογράφος που περιέγραψε πρώτος το είδος.

Το «N. bokorensis» είναι αναρριχώμενο φυτό και μπορεί να φτάσει σε ύψος πάνω από 20 πόδια (έως και 7 μέτρα), οπότε είναι αρκετά εμφανές. Αναπτύσσεται σε έδαφος με χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, οπότε πρέπει να συμπληρώνει τη διατροφή του με ζωντανή λεία, κυρίως μυρμήγκια. Διαθέτει έναν μακρύ σωλήνα που μοιάζει με στάμνα ή με τον άξονα ενός πέους, ενώ ένα χαρακτηριστικό θολωτό καπάκι καλύπτει το σωλήνα, ολοκληρώνοντας τη φαλλική εμφάνιση. Όταν τα μυρμήγκια σέρνονται γύρω από το περιστόμιο ή το χείλος του σωλήνα, γλιστρούν μέσα και πνίγονται στα πεπτικά υγρά μέσα στο σωλήνα πριν το «φυτό πέος» τα καταπιεί!

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!