Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Ανοιχτή η πλατφόρμα – Πώς θα γίνει η πληρωμή

Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα myCAR της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τα τέλη κυκλοφορίας 2024. Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων έχουν τη δυνατότητα να μπουν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα να “κατεβάσουν” το ειδοποιητήριο τους, να το εκτυπώσουν και να προχωρήσουν στην εξόφληση του ποσού.

Πώς θα γίνει η πληρωμή;

Tα ειδοποιητήρια θα φέρουν κωδικό πληρωμής σε τράπεζα, αλλά και QR Code, για την εξυπηρέτηση των πληρωμών σε φυσικό κατάστημα τράπεζας ή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής του ποσού με φυσική παρουσία στα ΕΛ.ΤΑ.

Για συντομία θα πρέπει να έχετε πρόχειρους τους κωδικούς του Taxisnet, τον προσωπικό σας ΑΦΜ, καθώς και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Στη συνέχεια μπαίνετε στην εφαρμογή MyCar της ΑΑΔΕ. Αμέσως μετά πατάτε την επιλογή “ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ”.

Σε αυτό το σημείο εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και μετά πατάτε ΣΥΝΔΕΣΗ.

Μετά πατάτε το “Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων”.

Αμέσως μετά επιλέγετε το “Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων”.

Σε αυτό το σημείο επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2024) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος (υπάρχει επιλογή).

Μετά πατάτε πάνω στο “Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας” προκειμένου να σώσετε το αρχείο στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.

Tρόποι πληρωμής:

Μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.

Μέσω Web Banking εφόσον έχετε πρόσβαση στη διαθέσιμη, από την τράπεζά σας, εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».

Πηγή: parapolitika.gr

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!