Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τoyota GR Yaris «στο τετράγωνο» με άγριες διαθέσεις

Αναμενόμενα σε μια έκθεση που πραγματοποιείται στο Τόκυο, την τιμητική τους έχουν η Toyota και οι παντός είδους εκδόσεις επιδόσεων στις οποίες οι Ιάπωνες τρέφουν ιδιαίτερη αδυναμία. Με αυτά δεδομένα από το ρόστερ της ιαπωνικής φίρμας δεν θα μπορούσε να λείψει το GR Yaris το οποίο προσγειώθηκε στην έκδοση του Τόκυο σε τέσσερις παραλλαγές με αγωνιστική περιβολή που παραπέμπει στο WRC και ανάλογες ονομασίες.

Η πρώτη υιοθετεί την πλήρη νοήματος ονομασία RZ High Performance Sebastien Ogier Edition Concept υιοθετώντας μια σειρά χαρακτηριστικών και προδιαγραφών που παραπέμπουν στον γάλλο οδηγό και την νίκη του στο πρωτάθλημα WRC το 2021 με τα χρώματα της Toyota και φυσικά την «συνδρομή» του GR Yaris. H δεύτερη ο ονομάζεται RZ High Performance Kalle Rovanpera μιας και η ιαπωνική φίρμα δεν θα μπορούσε να εξαιρέσει από τις τιμητικές εκδόσεις το όνομα του νεαρού Φινλανδού που της εξασφάλισε την νίκη το 2022.

Αμφότερες οι παραπάνω εκδόσεις, επωφελούνται από ειδικά σχεδιασμένες για την περίσταση αποχρώσεις με την Ogier να υιοθετεί ασημί απόχρωση και μπλε δαγκάνες για τα φρένα ενώ η Rovanpera μια πολύχρωμη περιβολή, ανάλογη του αγωνιστικού GR Yaris που πήρε μέρος στο WRC και κόκκινες δαγκάνες για τα φρένα. Πλην των χρωματικών ιδιαιτεροτήτων, οι δύο πρωτότυπες εκδόσεις διαθέτουν ανασχεδιασμένες αεροδυναμικές πτέρυγες, νέα αυτοκόλλητα και διακριτικά ενώ στο εσωτερικό διαθέτουν νέες επενδύσεις με διακριτές ραφές. Ακόμα σημαντικότερο, είναι ότι ο τρικύλινδρος κινητήρας διαθέτει αυξημένη ροπή η οποία διαμορφώνεται σε 390 Nm αλλά και ότι κάθε πρωτότυπο μοντέλο υπακούει σε ορισμένες από τις ρυθμίσεις του πλαισίου που είχαν επιλέξει οι Ogier και Rovanpera για τα αγωνιστικά αυτοκίνητά τους.

Παράλληλα, το παρών στην ιαπωνική έκθεση δίνει και το GR Yaris Rally2 Concept, ένα προϊόν με την υπογραφή της Gazoo Racing και προορισμό τις αγωνιστικές πίστες και το Rally2 το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ιαπωνικού πρωταθλήματος ράλλυ το 2023. Στη συνέχεια η συγκεκριμένη έκδοση θα συνεχίσει την εξέλιξή της με την προοπτική να λάβει πιστοποίηση σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα.

Επιπλέον των παραπάνω, στην ιαπωνική έκθεση η Toyota παρουσίασε ένα πρωτότυπο GR Yaris με νέα χαρακτηριστικά GR τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο άμεσο μέλλον για εκείνους που επιθυμούν εμπλουτίσουν το GR Yaris. Σε αυτά συγκαταλέγονται ένα νέου σχεδιασμού τιμόνι και επιλογέας, χειρόφρενο και καθίσματα για το εσωτερικό καθώς και ενισχυμένο με ανθρακόνημα καπό με εισαγωγές αέρα NACA. Σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά του συγκεκριμένου concept, φιλοξενεί νέου τύπου ανθρακονημάτινη αντιστρεπτική ράβδο που συνδυάζεται με νέα, αγωνιστικά αμορτισέρ.

Να σημειωθεί ότι η Toyota ανακοίνωσε την πρόθεσή της να οδηγήσει στην παραγωγή τα πρωτότυπα Ogier και Rovanpera αν και μένει να αποδειχθεί κατά πόσο θα φτάσουν στην Ευρώπη. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα το Rally2 Concept αναμένεται να καταλάβει σύντομα τα αγωνιστικά πεδία ενώ η σειρά, επιπλέον εξαρτημάτων και εξοπλιστικών χαρακτηριστικών θα διατεθούν επίσης, απευθυνόμενα στους πιο σκληροπυρηνικούς του hot-hatch είδους που εκπροσωπεί το GR Yaris.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!