Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Επέτειος 110 χρόνων με supercar «προεκτάσεις» για την Aston Martin

Η βρετανική φίρμα κλείνει φέτος 110 χρόνια καθώς ήταν 15 Ιανουαρίου 1912 όταν από την  οι Lionel Martin και Robert Bamford δημιούργησαν την πρώτη Aston Martin.

Ξεκινώντας από ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό στιγμιότυπο όπου η εξωπραγματική Valkyrie συνυπάρχει με το Razor Blade του 1923, την παλαιότερη σωζόμενη αγωνιστική Aston Martin, η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να γιορτάσει την επέτειο καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς με ειδικές εκδηλώσεις, εκπλήξεις και πρεμιέρες στο βρετανικό GP του Silverstone, στο Pebble Beach Concours d’ Elegance και στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood, ωστόσο κάτι σαν επιστέγασμα των εορτασμών, θα παρουσιάσει ένα νέο supercar περιορισμένης παραγωγής.

Αν και προς το παρόν η Aston Martin κρατά τα χαρτιά της κλειστά χωρίς να αποκαλύπτει λεπτομέρειες, οι επικρατέστερες εκδοχές είναι δύο καθώς είτε θα πρόκειται για μια ακόμα πιο υπερβατική έκδοση με βάση την Valkyrie είτε για ένα εντελώς νέο μοντέλο το οποίο θα ανήκει στην κατηγορία των εξαιρετικά ακριβοθώρητων περιορισμένων εκδόσεων στις οποίες μας έχει συνηθίσει κατά καιρούς η βρετανική φίρμα.

Όπως και να έχει με το νέο supercar, η Aston Martin έχει ήδη βάλει στο ημερολόγιο του 2023 την πρεμιέρα της DBS 770 Ultimate η οποία θα αποκαλυφθεί στις 18 Ιανουαρίου και θα αποτελέσει το μεγάλο φινάλε για την DBS αλλά και για το V12 κινητήρα.

Την σκυτάλη αναμένεται να πάρει λίγο αργότερα η έκδοση παραγωγής της Valhalla η οποία όπως έχει επανειλημμένως επισημάνει η Aston Martin θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για την βρετανική φίρμα με φόντο την ηλεκτροκίνηση.

Αν και οι τελικές προδιαγραφές της Valhalla είναι ακόμα υπό αίρεση, επί της ουσίας θα πρόκειται για ένα supercar 1.000+ ίππων προερχόμενων από ένα plug-in υβριδικό σύνολο που θα συνδυάζει V8 κινητήρα 4,0 λίτρων με ηλεκτρικά μοτέρ, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα, με τα συγκεκριμένα μεγέθη, όσο εντυπωσιακά και αν είναι, να αποτελούν μόνο ένα ψήγμα των εξωτικών προδιαγραφών της.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!