Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Maserati GranTurismo Folgore: Στην εποχή της αστραπής

H πιο ενδιαφέρουσα λόγω τεχνολογίας, αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση της νέας GranTurismo υπόσχεται ισχύ 760 ίππων και αυτονομία 450 χλμ. φροντίζοντας να κάνει με θεαματικό τρόπο τις συστάσεις για την νέα ηλεκτρική εποχή της Maserati.

Η ιταλική φίρμα είχε δηλώσει εξαρχής να προσθέσει στις επιλογές και της νέας GranTurismo μιας αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση καθώς η Maserati προετοιμάζει την μετάβασή της στην ηλεκτρική εποχή. Η επίμαχη έκδοση ή μάλλον ακριβέστερα η πρώτη έκδοση της GranTurismo με ηλεκτρική τεχνολογία υιοθετεί την ονομασία Folgore (αστραπή) και υπόσχεται να φανεί αντάξιά της με την συνδρομή τριών ηλεκτρικών μοτέρ μόνιμου μαγνήτη με τη δυνατότητα συνδυαστικής ισχύος 1.200 ίππων όπως σημειώνει η Maserati.

Bέβαια στην προκειμένη περίπτωση της πρώτης ηλεκτροκίνητης έκδοσης της GranTurismo, η έκδοση εμφανίζει συνδυαστική ισχύ 760 ίππων και 1.350 Nm ροπής κάτι που σε συνάρτηση με την παραπάνω δήλωση της ιταλικής φίρμας θα μπορούσε να μεταφραστεί στην πρόθεση των Ιταλών να εμπλουτίσουν στο μέλλον το ηλεκτρικό portfolio του τετραθέσιου ηλεκτρικού GT τους με περισσότερες και ισχυρότερες ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

Να σημειωθεί ότι η έκδοση Folgore αξιοποιεί την ίδια αρχιτεκτονική με τις V6 εκδόσεις της νέας GranTurismo, η οποία χάρη στην εκτεταμένη χρήση ελαφρών υλικών όπως το αλουμίνιο και το μαγνήσιο καταφέρνει να διατηρήσει το συνολικό βάρος σε 2.260 κιλά. Αν και η ηλεκτροκίνητη έκδοση είναι βαρύτερη έναντι των συμβατικών V6 (1.795 κιλά) η επιπλέον ισχύς και οι ιδιαιτερότητες της ηλεκτρικής τεχνολογίας την καθιστούν ταχύτερη, καθώς υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της διαμορφώνεται σε 318 χλμ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.motorone.gr 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!