Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Έγινε του… Σκαραβαίου στην Αριστοτέλους – Εκδήλωση για τους λάτρεις του θρυλικού μοντέλου

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά συνολικά 24 «σκαθάρια», τα θρυλικά πλέον μοντέλα της Volkswagen, κατέκλυσαν την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Το εντυπωσιακό αυτό θέαμα απόλαυσαν την περασμένη Τρίτη οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Σκαραβαίου. Δεκάδες πολίτες έσπευσαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, μελετώντας παράλληλα τα μοντέλα της συγκεκριμένης μάρκας αλλά και την ανάπτυξή τους μέσα στις δεκαετίες του περασμένου αιώνα.

«Ο Έλληνας αγαπάει αυτό το μοντέλο και είναι συναισθηματικά δεμένος μαζί του», τόνισε ο πρόεδρος της Λέσχης Σκαραβαίων Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δαγδελένης, ο οποίος έχει στην κατοχή του τον πιο παλιό (1956) σκαραβαίο που κυκλοφορεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Λέσχης, Βάιος Κόκκινος, επισημαίνει: «Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν περίπου 100 ιδιοκτήτες τέτοιων αυτοκινήτων και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να οργανωθούμε, έτσι ώστε κάθε χρόνο να παρουσιάζουμε περισσότερα μοντέλα και να προσφέρουμε μεγαλύτερη ιστορία στον κόσμο που δείχνει να λατρεύει το μοντέλο». Μέλος της εκδήλωσης και ο ιδιοκτήτης οχήματος, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ο οποίος δήλωσε αιώνια… πίστη στον Σκαραβαίο του: «Αν το οδηγήσεις μία φορά τότε δένεσαι μαζί του. Κάθε μέρα κυκλοφορώ με αυτό. Το λατρεύω, είναι όλη μου η ζωή. Εύχομαι αυτό το αυτοκίνητο να περάσει και στα παιδιά μου και να συνεχίσουν να το αγαπούν όσο και εγώ».

Ιδιαίτερος λάτρης και ο Αθανάσιος Μανώλας, ο οποίος έφτιαξε τον Σκαραβαίο του από το… μηδέν: «Ο Σκαραβαίος που έχω στην κατοχή μου ήταν ένα παρατημένο αυτοκίνητο. Το πήρα, το έφτιαξα και το έκανα λειτουργικό. Είναι ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο που σου αρέσει να το οδηγείς και δένεσαι μαζί του. Ανταλλακτικά βρίσκεις εύκολα, άρα μεγάλα προβλήματα με το service δεν αντιμετωπίζεις», σημείωσε.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 24/6

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!