Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σε… διακτινίζει! Το Delorean επέστρεψε σε ηλεκτρική μορφή και με αυτονομία 482 km

Delorean ακούγαμε και Delorean δεν βλέπαμε… Μετά από αμέτρητα teasers και μεγάλη αναμονή το EVolved, το concept πάνω στο οποίο θα βασιστεί η «αναγέννηση» του θρυλικού DMC-12 και θα φέρει την ονομασία Alpha 5, αποκαλύφθηκε και κατάφερε να ξυπνήσει μνήμες από το παρελθόν.

Η πρόταση έχει διατηρήσει πολλά στοιχεία από τον προκάτοχό της, όπως είναι οι πόρτες με το άνοιγμα των φτερών του γλάρου, ενώ την ίδια στιγμή έχει ενσωματώσει όλες τις τάσεις της εποχής που διανύουμε.

Πρώτη και σημαντικότερη η απουσία MEK, μια και το EVolved κινείται ηλεκτρικά χωρίς να γνωρίζουμε το ακριβές σετάρισμα του ηλεκτροκινητήρα, αφού η Delorean θέλησε να το κρατήσει μυστικό, τουλάχιστον προς ώραν.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι στο πάτωμά του βρίσκεται ένα σύστημα μπαταριών χωρητικότητας άνω των 100 kWh που προσφέρει αυτονομία 482 km μεταξύ των φορτίσεων. Την ίδια στιγμή μπορεί και επιταχύνει το 0-100 km/h σε μόλις 3.4 sec., ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 240 km/h.

Παράλληλα εμφανίζεται αρκετά μεγαλύτερο σε σχέση με τον προκάτοχό του, με τις ακριβείς διαστάσεις να είναι τα 4.995 mm μήκος, 2.044 mm πλάτος και 1.370 mm ύψος (με τις πόρτες κλειστές).

Η σχεδιαστική γραμμή, την οποία αποτύπωσε η Italdesign, είναι σύγχρονη και «αιχμηρή», ενώ πλαισιώνεται ιδανικά με τους τεράστιους τροχούς. Το αμάξωμα φέρει bi-tone χρωματισμό, ενώ η θύρα φόρτισης βρίσκεται στο αριστερό μπροστά φτερό. Αρκετή δουλειά έχει γίνει και στον αεροδυναμικό τομέα, με τον κατασκευαστή να ορίζει το σχετικό συντελεστή στο 0.23 Cd.

Από τις φωτογραφίες μπορούμε να διακρίνουμε το μεγάλο άνοιγμα των θυρών που επιτρέπει την άνετη είσοδο και έξοδο των επιβατών τής πίσω σειράς καθισμάτων. Παράλληλα δεσπόζουν ο οθόνες τόσο στο κέντρο της κονσόλας όσο και στον πίνακα των οργάνων, ενώ το τιμόνι είναι flat-bottomed.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Delorean Alpha 5 έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Αυγούστου στο Pebble Beach Concours d’Elegance στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Από εκεί και πέρα, έχει γίνει γνωστό μέσω του CEO, Joost de Vries, ότι η φίρμα έχει στόχο να διευρύνει την γκάμα των προτάσεών της προσθέτοντας σε δεύτερο χρόνο ένα sport coupe που θα κινείται από έναν V8 κινητήρα, ένα ηλεκτρικό sedan, αλλά και ένα SUV που θα έχει κυψέλες καυσίμου και θα χρησιμοποιεί υδρογόνο.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!