Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τράκαρε με Ford αξίας $704.000!

Ο πενηντάχρονος οδηγός είχε αποκτήσει το νέο του supercar πριν από έναν μήνα. Ήταν ένα Ford GT40 «Heritage Edition» του 2006 και είχε πλειοδοτήσει σε δημοπρασία του οίκου «Barrett-Jackson» πληρώνοντας 704.000 δολάρια (περίπου 665.500 ευρώ – τρέχουσα ισοτιμία) για να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος μετά το συμβάν, κατά τις έξι το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής έχασε τον έλεγχο του καινούργιου αυτοκινήτου του και αυτό προσέκρουσε μετωπικά σε ένα παραφυόμενο του δρόμου φοινικόδεντρο.

Μάλιστα, όπως είπε, όταν έγινε αυτό δεν είχε μαζί του το κινητό τηλέφωνό του και απευθύνθηκε σε έναν φύλακα ιδιωτικής εταιρείας που ήταν κοντά και του ζήτησε να τον μεταφέρει στο σπίτι του για να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στους αστυνομικούς, έχασε τον έλεγχο επειδή δεν είναι εξοικειωμένος να οδηγεί ένα αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Ωστόσο, συνάδελφος από το περιοδικό «Road and Track» επικοινώνησε μαζί του και σε αυτόν δήλωσε ότι το Ford GT40 είχε παλιά λάστιχα, το κατάστρωμα σε εκείνο το τμήμα του δρόμου ήταν λασπωμένο, ενώ υπήρχε και φρεσκοβαμμένη επιφάνεια.

Ο ιδιοκτήτης του επετειακού GT40 υποστήριξε ότι όλοι αυτοί οι παράγοντες συνέβαλαν στο να συμβεί το ατύχημα. Μάλιστα, διευκρίνισε στον Αμερικανό δημοσιογράφο ότι έχασε τον έλεγχο όταν επιτάχυνε για να αλλάξει σχέση στο κιβώτιο, από πρώτη σε δευτέρα και όχι σε κατέβασμα σχέσης, όπως έχει καταγραφεί στην αναφορά των αστυνομικών που βρέθηκαν στο σημείο. «Δεν θέλω να πιστέψει ο κόσμος ότι έτρεχα με 90 mph (σημ.: 145 km/h). Πήγαινα με 35 mph (σημ.: 56 km/h»), τόνισε.

Στην επίσημη αναφορά της Αστυνομίας δεν αναφέρεται εάν η ταχύτητα με την οποία κινούνταν το όχημα έπαιξε ρόλο στο να γίνει η πρόσκρουση. Ωστόσο, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το Ford GT40 δεν είχε καταχωριστεί επίσημα στον νέο του ιδιοκτήτη και δεν ήταν ασφαλισμένο.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν του είχαν δοθεί ακόμα όλα τα έγγραφα για να κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες. Πάντως, οι αστυνομικοί τού έδωσαν κλήση επειδή οδηγούσε ένα αυτοκίνητο που δεν είχε άδεια κυκλοφορίας.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!