Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Το καλύτερο τρίμηνο όλων των εποχών για τη Lamborghini

Οι πωλήσεις της Lamborghini εκτινάχθηκαν στα ύψη το πρώτο τρίμηνο του 2022. Με συνολικά 2.539 οχήματα να παραδίδονται παγκοσμίως, σημείωσε το καλύτερο αποτέλεσμα πρώτου τριμήνου στην ιστορία της.

Σε σχέση με το 2021 είχε αύξηση κατά 5% ενώ συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα το 2020 η αύξηση είναι 31%. Το αποτέλεσμα προκύπτει σε συνέχεια του ρεκόρ πωλήσεων για το προηγούμενο έτος με 8.405 μονάδες (κύκλος εργασιών 1,95 δισεκατομμύρια ευρώ).

 

 

Ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος και CEO της Automobili Lamborghini, σχολίασε: «Έχουμε κάνει ένα σταθερό ξεκίνημα σε μια χρονιά που θα φέρει νέες προκλήσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Παρά την αβεβαιότητα που προκαλεί η γεωπολιτική κατάσταση που όχι μόνο είναι βαθιά οδυνηρή αλλά δυσκολεύει και οποιουδήποτε είδους προβλέψεις, μπορούμε να βασιστούμε στην εξαιρετική απήχηση παγκοσμίως αυτή τη στιγμή.

Κάθε μήνα οι παραγγελίες μας ξεπερνούν την παραγωγή. Αυτή τη στιγμή έχουμε αρκετές για να καλύψουμε άνετα περισσότερους από 12 μήνες παραγωγής. Επιπλέον, προετοιμαζόμαστε για ένα νέο ορόσημο στην ιστορία της Lamborghini σε λιγότερο από ένα χρόνο, καθώς προχωράμε προς τον εξηλεκτρισμό με την άφιξη του νέου υβριδικού μοντέλου V12 το 2023».

 

 

Η κατανομή των πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο παραμένει καλά ισορροπημένη μεταξύ των τριών περιφερειών με την Αμερική να αντιπροσωπεύει το 32%, την Ασία και τον Ειρηνικό το 28% και Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική το 40%. Σχεδόν όλες οι αγορές παρουσίασαν αύξηση με εξαίρεση τη Ρωσία, όπου η εταιρεία ανέστειλε τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

 

Περίπου οι μισοί πελάτες επιλέγουν το Super SUV Urus και οι άλλοι μισοί τα Huracan και Aventador, παρότι το μοντέλο με κινητήρα V12 φτάνει στο τέλος του κύκλου παραγωγής του. Οι πωλήσεις της Urus ήταν 1.547 και της Huracan 844.

 

Το δεύτερο μισό του 2022 θα γίνουν τρεις ανακοινώσεις νέων προϊόντων,  δύο για την Urus και μια για τη Huracan.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!